Dogodki

DOGODKI

 

REGIJSKI OTROŠKI PARLAMENT

Je javni dogodek, ki ga organizira Društvo prijateljev mladine Koroške vsako leto na Ravnah na Koroškem. Na njem se zberejo otroci različnih šol ene regije in sodelujejo pri družbeno pomembnih vprašanjih. Na parlamentu podajajo svoja mnenja, diskutirajo z ostalimi mladimi parlamentarci ter si s tem izoblikujejo svoja stališča. Ob podpori učiteljev, mentorjev in ravnateljev poteka otroški parlament najprej na nivoju ene šole, nato občine, izbrani kandidati iz posameznih občin pa se potem udeležijo regijskega otroškega parlamenta. Je neke vrste program otrok za državljansko vzgojo.

ZIMOVANJA

V času zimskih počitnic se otroci s Koroške udeležujejo zimovanj v Kranjski Gori. Otroci so nastanjeni v lično urejeni, prijazni in topli vili Kranjska Gora, ki jo upravlja ZPMS Moste – Polje, smučati pa se učijo na bližnjih smučiščih. Pod vodstvom izkušenih pedagoških vodij si krajšajo  zimske dneve ob drugih aktivnostih, tako na prostem kot v vili, spoznavajo nove prijatelje ter se družijo med sabo.

LETOVANJA

V času letnih počitnic vabimo vse otroke, da se udeležijo preživljanja prostega časa na morju pod vodstvom pedagoških vodij Zveze prijateljev mladine Slovenije. Pester aktivni program omogoča otroku razvoj psiho-socialnih sposobnosti, kar pripomore k nadaljnem razvoju otroka, ko se vrne nazaj v domače okolje.

ZDRAVSTVENA LETOVANJA

Veseli smo, da lahko otrokom nudimo tudi zdravstvena letovanja. V leto urejenem domu v Zambratiji pri Savudriji na Hrvaškem nudimo otrokom enkratno letovanje pod vodstvom izkušenih pedagoških vodij in zdravstvenega osebja, imajo otroci dovolj časa, da se naužijejo blagodejnih učinkov morskega zraka in morja ter ob vsem tem spletejo nove prijateljske vezi, se naučijo nove spretnosti in izboljšajo svoje socialne sposobnosti.

MIRNO MORJE

Jeseni nudimo otrokom s posebnimi potrebami udeležbo na mednarodnem dogodku Mirno morje, ki poteka na Hrvaškem. V sodelovanju z zavodom Mirno morje Slovenija se z otroki podamo na jadranje po hrvaških otokih. Na samo par kvadratnih metrih otroci spoznavajo delo na barki, se učijo sodelovanja, dela v skupini, sprejemanja odgovornosti in dolžnosti, kar otrokom pomaga pri nadaljnem razvoju. Dogodka se udeležujejo tudi otroci iz sosednjih držav Evrope.

OBDAROVANJE OTROK

Ob koncu šolskega leta poteka obdarovanje otrok iz cele Mežiške, deloma pa tudi iz Dravske ter Mislinje doline. Dedek Mraz obdari otroke, ko mu ti napišejo pismo z iskrenimi željami in ali to tudi narišejo. Obdaritev poteka s pomočjo velike akcije Tri zimske botre, ki jo organizira ZPMS Moste – Polje.

IZLETI

Vsako leto povabimo otroke na izlet, da se malo razvedrijo in spoznajo nove kraje. Tako smo bili skupaj že na Ptuju in v njihovih termah, na prazniku sladoleda v Portorožu, v Ljubljani v Hiši eksperimentov,…