Srečko 30


  • Šifra: 1239
  • Nagradne točke: 30
  • Razpoložljivost: 1000000000
  • 30.00€

  • Brez DDV: 30.00€

Prispevajte 30 € za pomoč socialno ogroženim otrokom Koroške.     


Srečko predstavlja otroka, ki se veseli novih priložnosti: letovanj, zimovanj, tematskih taborov in drugih aktivnosti. Predstavlja otroka, ki se veseli darila od Dedka Mraza.

Ko izberete Srečka, izberete srečo za  otroke iz socialno ogroženih družin ter otroke s posebnimi potrebami iz Koroške, saj z zbranimi sredstvi pomagamo ravno njim.

Izbirate lahko med prispevki z vnaprej izbrano donacijo:  

 

Prispevajte 30 € za pomoč socialno ogroženim otrokom Koroške.

 


Društvo prijateljev mladine Koroške

Čečovje 24

2390 Ravne na Koroškem

D:58794999

TRR: SI56 0247 0001 8047 750


 MLADA DRUŽINA


Revščina je tudi na Koroškem vse večji problem. Najbolj prizadene ravno mlade družine z majhnimi otroki, saj imajo največ stroškov s kupovanjem plenic in posebne hrane za otroke.
Ko starša ostaneta brez zaposlitve ni denarja, niti za hrano. Materialna stiska pa vodi tudi v napetosti in konflikte med partnerjema. Vsak mesec znova se sprašujejo, kako preživeti. Če plačajo položnice, potem nimajo za hrano… če ne plačajo položnic, potem sledijo rubeži. Ampak vsaj lačni niso.
Svojo zgodbo sta nam zaupala 11 letni deček in njegova mama.
»Hrane nimamo skoraj nič. Zvečer sem vedno lačen. Tri tedne sem bil v šoli bos, ker nismo imeli denarja za copate. Kadar nam zmanjka denarja, ne moremo kupiti hrane in takrat se starša vedno kregata. Takrat se zelo bojim,« je povedal Jan.
Mlada mamica je v hudi stiski dejala: »Težko je, ko na mesec dobimo 700 eur. Težko se prebijamo. Ko plačamo položnice, nam za preživetje ne ostane več nič. Obupana sem. Zdaj so največje težave položnice za stanovanje, ogrevanje in komunala. Če bi te položnice plačala, bi nam ostalo 200 eur za preživetje. Plus tega, da moram še plenice kupovat za ta malo. Pa saj se trudimo, da bi bila čim prej brez plenic, samo še ne gre. Otroka ne moreta spat, ker sta lačna.«
Kaj si najbolj želite?
»Najbolj si želim, da bi dobila službo, da bi lahko plačala položnice. Pa da me ne bi skrbelo, kaj bom dala otrokoma za jest. Da ne bi študirala, ali bom plačala položnice… ali bodo otroci imeli kaj za jest. To je moja srčna želja. Samo je težko, za eno mamico, ko ima malega otroka.«

V želji pomagati družini, se lahko obrnete na Društvo prijateljev mladine Koroške (dpmravne@gmail.com) ali pa prispevate po svojih zmožnostih tukaj.